Hondenschool ADHD
All Day Happy Dogs

Wie zijn wij?

Wij zijn Diana en Eric Rompa, meer dan 25 jaar een echtpaar en met een gezamenlijke liefde voor alles wat met honden te maken heeft. Ons favoriete ras, de Nederlandse Schapendoes, is een bijzonder actief en slim ras dat meer nodig heeft dan alleen een dagelijkse wandeling. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een leuke activiteit voor onze roedel van 4 Doezen en zijn bij de behendigheid terecht gekomen. Dit is het moment geweest dat we naast de liefde voor de hond ook ontdekten dat het werken met mensen en hun honden bijzonder leuk is. Toen de Kynologen Club (KC) waar we destijds lid van waren op zoek was naar instructeurs hebben we de stap gezet om ook les te gaan geven.

 


Diana is door het ontstaan van een tekort aan instructeurs bij de KC na het volgen van de opleiding Algemene Vorming via O&O in 2009 aan de slag gegaan als instructrice gehoorzaamheid. Op basis van haar ervaring met onze eigen honden kwam ze een heel eind maar ontdekte dat een opleiding Kynologisch Instructeur zeker geen overbodige luxe was. In 2011 heeft ze dan ook de opleiding op initiatief van de KC kunnen volgen bij Honden Centrum Roermond en heeft deze met goed resultaat afgesloten. Om bij te blijven en les te geven volgens de laatste ontwikkelingen is ze regelmatig bij workshops en lezingen te vinden.


Als voormalig honkbalcoach had Eric met name interesse in de hondensport en is na het behalen van de opleiding Algemene Vorming via O&O in 2009 de opleiding agility instructeur via KNK Cynophilia gaan volgen. Na de opleiding met goed resultaat te hebben afgerond  heeft hij een aantal jaren behendigheidsles op verschillende niveaus gegeven. In deze periode deed zich de kans voor om de opleiding Kynologisch Instructeur te gaan volgen die in 2011 met succes is afgesloten.

In 2013 hebben we besloten om tijdelijk te stoppen met het lesgeven om ons meer bezig te kunnen houden met een druk gezin en onze eigen roedel.

In deze periode zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de behendigheid omdat een van de Doezen weinig interesse had in sprongetjes en tunneltjes. We zijn toen uitgekomen op recreatief speuren, in eerste instantie praktijkspeuren en later het mantrailen. Na een aantal jaren speuren en de periode van rust in het lesgeven zijn we in 2014 weer aan de slag gegaan bij een hondenschool. Diana met de puppy's, gehoorzaamheid en sport en spel en Eric met de agility en speuren. Het speurvirus was definitief geactiveerd en daarom heeft Eric in 2017 de opleiding Recreatief Speurinstructeur via IMAS Animale afgerond en mag zich IMAS Recreatief Speurinstructeur noemen.

In 2018 hebben we besloten om op eigen kracht verder te gaan en zijn gestart met Hondenschool ADHD, All Day Happy Dogs.

 
E-mailen
Bellen